homerecent › Kennisplatform online

Kennisplatform online

Het Biosintrum
De nieuwe naam is: Het Biosintrum
In november 2017 begint de bouw van een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Afgelopen weken hebben we via sociale media al gevraagd hoe u denkt dat het nieuwe kenniscentrum in Oosterwolde gaat heten. De naam is niet geraden, maar veel mensen zaten dicht in de buurt. 

De nieuwe naam is: Het Biosintrum.


We hebben voor deze naam gekozen omdat het Friese woord voor centrum (sintrum) in de samenstelling met Bio internationaal, latijns en wetenschappelijk klinkt. Dus wat voor de Friezen een duidelijke naam is (BioCentrum) klinkt buiten de provinciegrenzen interessant. Daarnaast is dit het centrum van de biobased economy; zowel letterlijk (een centrum als gebouw) als figuurlijk (de plek waar alles rond biobased economy bij elkaar komt).

Op dit kennisplatform kunt u de bouw van Het Biosintrum live volgen met foto’s en delen we het laatste nieuws. Iedere maand kunt u hier een portret bekijken van een betrokkene bij de bouw van Het Biosintrum. Van architect tot student bouwkunde, van ondernemer tot aanjager.

Hoewel het Biosintrum een uithangbord van het beleid in Ooststellingwerf wordt, gebeurt er nog veel meer binnen de gemeente. 
Ook de projecten binnen het Uitvoeringsprogramma Biobased Economy hebben een plek op het platform. Alle gestarte projecten hebben een eigen projectpagina op deze website. 
Er volgen nog veel meer projecten.

Volg ons ook op onze verschillende sociale mediakanalen. Informatie of meer weten?

Je kunt de projectmanager telefonisch of via e-mail bereiken:
T 06 136 333 79
E-mail b.sieben@ooststellingwerf.nl