homerecent › Biosintrum zoekt oude spijkerbroeken voor isolatie en akoestiek

Biosintrum zoekt oude spijkerbroeken voor isolatie en akoestiek

Biosintrum zoekt oude spijkerbroeken voor isolatie en akoestiek
Vanaf 1 december 2017 begint de bouw van het Biosintrum in Oosterwolde. Dit kenniscentrum voor de biobased economy wordt een ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het opzienbarende gebouw zal straks voor meer dan 85% uit biobased materialen bestaan. 
Daarmee wordt het een van de duurzaamste gebouwen van Europa. Zo wordt er gebruik gemaakt van leem van het eigen terrein, aangeplante vezelrijke gewassen zoals vezelhennep, duurzaam Accoya-hout en in de stopcontacten wordt mais verwerkt. De binnenwanden van het Biosintrum worden geïsoleerd met dekens van denim, gemaakt van oude spijkerbroeken, die ook voor een goede akoestiek zorgen. En voor die denim-dekens start het Biosintrum nu een campagne. Daarin wordt men opgeroepen om oude spijkerbroeken in te leveren.


Spijkerbroeken inzamelcampagne 

Mensen kunnen hun oude spijkerbroeken inleveren in of naast winkels, bedrijfspanden en openbare gebouwen. Daar staan tweedehands kledingcontainers en boxen van gerecycled karton. In een begeleidende campagne wordt aangegeven welke adressen dit zijn. In die campagne spelen inwoners uit Ooststellingwerf trouwens ook de hoofdrol. In een serie portretten zien we Ooststellingwervers die een spijkerbroek doneren aan het Biosintrum. In de begeleidende tekst vertellen ze het verhaal achter de spijkerbroek. In de eerste drie uitingen zien we een moeder die vertelt dat al haar drie zoons de spijkerbroek hebben gedragen, een jong meisje dat vertelt dat het model ‘echt niet meer kan’ en een veehouder die zeker 10 jaar in de stallen heeft gewerkt in zijn spijkerbroek. Zo zitten de wanden van het Biosintrum straks niet alleen vol met spijkerbroeken, maar ook met verhalen van inwoners. 

Informatie of meer weten?

Je kunt de projectmanager telefonisch of via e-mail bereiken:
T 0031 516 566 222
E-mail