homerecent › bOERbos: een innovatief biobased project

bOERbos: een innovatief biobased project

bOERbos: een innovatief biobased project
Eindpresentatie project bOERbos Ooststellingwerf
Op donderdag 29 maart presenteerde Mariska Slot van Boeren in het Bos de voortgang van de realisatie van een bOERbos in de gemeente Ooststellingwerf. Onder andere burgemeester Harry Oosterman werd bijgepraat over dit biobased project en hij maakt te kennis met de welbekende Tamoworth varkens.

Het belooft een innovatief concept te worden waarbij landbouw gekoppeld wordt aan de natuur. "Landbouwinclusieve natuur" noemen de initiatiefnemers van Boeren in het Bos dat. Deze term heeft veel weg van het reeds bekende begrip natuurinclusieve landbouw maar betekent het tegenovergestelde. De natuur voorop, daarna het voedsel en niet vice versa.

Het bOERbos-concept heeft als doel op alle lagen van een bos biodiversiteit te stimuleren: van walnoten die hoog in de bomen groeien, tot woelende varkens en eetbare struiken en kruiden. Op deze manier wordt letterlijk een levendige dynamiek gecreëerd waarbij natuur- & landbouwdoelstellingen worden gecombineerd.

Kortom, de eerste stappen van het bOERbos in Ooststellingwerf zijn onderzocht. Dit is gedaan in samenwerking met studenten, provincie en de gemeente. Alle pijlen worden nu gericht op de realisatie!
               

Informatie of meer weten?

Je kunt de projectmanager telefonisch of via e-mail bereiken:
T 0031 516 566 222
E-mail