HomebouwBiosintrum wint prestigieuze Bouwprijs

Biosintrum wint prestigieuze Bouwprijs

Biosintrum wint prestigieuze Bouwprijs

Het Biosintrum in Oosterwolde wint de Nederlandse Bouwprijs 2019. Het Biosintrum was genomineerd in de categorie ‘gebouwen’ samen met The Green House in Utrecht en Circl, een gebouw van ABN Amro, aan de Zuidas in Amsterdam.

De jury is vooral erg te spreken over de fraaie inbedding in de natuur. Ze noemen het “een voorbeeldproject van een integrale aanpak van biobased materialen, circulair bouwen en waar bovendien de totale groene inpassing in het ontwerp is meegenomen.” Daarnaast vindt de jury de interdisciplinaire aanpak en het betrekken van de doelgroep bij het ontwerp en de bouw inspirerend. Dit moet volgens de jury wel heel stimulerend werken voor de nieuwe generatie.

Droom

Al eerder noemde architect Paul de Ruiter uit Amsterdam het Biosintrum een droom voor iedere architect. Wethouder duurzaamheid van Ooststellingwerf, Fimke Hijlkema: “De droom is werkelijkheid geworden en krijgt met deze prijs een gouden randje. Het Biosintrum is de blikvanger van het duurzame beleid van Ooststellingwerf. Het zijn investeringen in de economie van morgen in Ooststellingwerf. En dit doen we samen met het bedrijven, organisaties en kennisinstellingen. De prijs is een geweldig mooie erkenning voor de architect, de bouwers, de gemeente en alle andere betrokkenen. Het is wederom de bevestiging dat hier iets heel bijzonders en unieks is neergezet. ” In maart 2019 is de opening van het Biosintrum.

Nederlandse Bouwprijs
De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs. Het doel van de stichting is het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw en het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland. De stichting reikt sinds 1991 één keer in de twee jaar de Nederlandse Bouwprijs uit.