De ‘Biosintrum-circulaire zwamtaart’

door mrt 25, 2021Agro/food0 Reacties

Dit is een heerlijke, complete vegetarische maaltijd. Het mooie aan dit recept is dat je gewoon de groenten en andere toppings kan gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen. Je hoeft dus niet per se nieuwe dingen aan te schaffen. Natuurlijk kun je hier ook nog een frisse groene salade naast serveren, maar als je daar geen zin, tijd of ingrediënten voor hebt, kan het ook prima zonder.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 60 g crème fraîche
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Kliekjes (alle soorten groenten kunnen worden gebruikt)
  • Uitje en eventueel teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Kruiden naar keuze
  • Oesterzwammen (perfecte vleesvervanger!)
  • Een beetje olijfolie

Kooktijd: 20-25 minuten    /    Oventijd: 20-30 minuten    /   Oven op 200 graden

Stap 1: Leg 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bakplaat er alvast in zodat deze warm kan worden.

Stap 2: Snijd de oesterzwammen, groenten en ui in stukjes. Was de groenten.

Stap 3: Als het bladerdeeg een beetje is ontdooid kun je de plakjes aan elkaar vast maken met een vork, je drukt de randjes in elkaar. Voor een mooie korst kun je de randjes ook bedrukken met een vork.

Stap 4: Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de oesterzwammen mooi goudbruin.

Stap 5: Doe nieuwe olie in de pan en bak de groenten en ui aan.

Stap 6: Als dit mooi gebakken is kun je de oesterzwammen er door doen. Je kan nu ook de kruiden naar keuze toevoegen aan de mix.

Stap 7: Bedek je bladerdeeg met een laagje crème fraîche.

Stap 8: Doe hier op het groente mengsel. En doe eventueel een geklopt eitje op de randen van de taart.

Stap 9: Schuif de plaattaart met bakpapier op de ovenplaat en bak het voor 20-25 minuten goudbruin

En voilà! Je hebt een heerlijk circulair plaattaartje op tafel staan, je kan het in stukken snijden en zo op eten of als borrelhapje serveren in kleine stukjes.