Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Symposium Biosintrum Bio Based Economie

februari 6 @ 14:00 - 18:00

Persbericht – Meld u hier aan

Bustours dwars door Friesland inspireren met circulaire iconen

Stap in bij Tours Circulair tijdens Week van de Circulaire Economie

Leeuwarden, 15 januari 2020 – Wat gebeurt er in Friesland al om de circulaire economie tastbaar en concreet te maken? Dát ontdek je op donderdag 6 februari tijdens drie Tours Circulair dwars door de provincie, georganiseerd door Circulair Friesland i.s.m. SPARK the movement. Ondernemers, ambtenaren, burgers, docenten, jongeren: iedereen die nijsgjirrich is naar de circulaire economie, is welkom om in de bus te stappen.

Heleentje Swart (aanjager Onderwijs bij Circulair Friesland en programmaleider SPARK the movement): ,,Een circulaire economie is een randvoorwaarde om tot een duurzame samenleving te komen. Deze tours laten zien dat het bouwen aan de veranderingen die nodig zijn in Friesland al in volle gang zijn en dat het leuk, spannend en lucratief is om in te zetten op duurzame oplossingen.”

Machtig mooie proeverij
,,Dit is een machtig mooie proeverij langs een aantal van onze Friese circulaire iconen,” vult Hanneke Schmeink (aanjager Recreatie & Toerisme bij Circulair Friesland) aan. ,,Het is een bijzondere ervaring om in een tour zoveel spraakmakende voorbeelden aan te doen.” Swart en Schmeink coördineren de Friese activiteiten tijdens de Week van de Circulaire Economie, het landelijke evenement dat dit jaar plaatsvindt van 3 tot en met 7 februari.

Maak kennis met de circulaire economie vanuit jouw interesse
De Tours Circulair door Friesland hebben verschillende thema’s:

 • Tour Circulair 1: Bouw & Grondstoffen
  Laat je verassen door het feit dat we al van zoveel afval nieuwe grondstoffen maken. Met o.a. een bezoek aan Omrin (meest duurzame bedrijf van Nederland 2019), LIMM Recycling en een uitgebreide rondleiding door het Biosintrum. I.v.m. veiligheidsprotocollen is de minimale leeftijd voor deelname aan deze tour 16 jaar.
  Opstapplek: Heerenveen
 • Tour Circulair 2: Energie & Mobiliteit
  Raak geïnspireerd door de energiebronnen van de toekomst in de praktijk. Met o.a. een bezoek aan Energiecampus Leeuwarden en het Drijvende Zonnepark.
  Opstapplek: Leeuwarden
 • Tour Circulair 3: Voedsel & Brede Welvaart
  Ontdek alles over Friesland als blue zone, proef de kringlooplandbouw en ontmoet de grondleggers van het 10-stappenplan voor een natuurinclusieve kringlooplandbouw in 2040. Met o.a. een bezoek aan Buurvrouw Durkje en Bregje Hamelinck van De Friese Voedselbeweging.
  Opstapplek: Sneek

Lunch met gastlezing circulair expert Diane Zandee (Schiphol Group en het Groene Brein)
Deelnemers worden onderweg, in de bus, circulair vermaakt door boeiende sprekers en prikkelende activiteiten. In het Biosintrum in Oosterwolde – het kloppend hart van de biobased economie – staat een gezamenlijke lunch klaar, met een lezing van Diane Zandee (circulair expert bij de Schiphol Group en lid van het Groene Brein) en de presentatie van ideeën voor een biobased brug op het ECOmunity Park door studenten van ROC Friese Poort en het Technasium van Stellingwerf College.

Praktische info
De bustours starten op 6 februari om 10.00 uur, op verschillende plekken in Friesland. Elke tour gaat langs 2 of 3 circulaire initiatieven binnen het thema van de Tour Circulair. Om 13.00 uur verzamelen alle bussen bij het Biosintrum in Oosterwolde voor de lunch. Om 14.15u vertrekken de bussen weer richting de opstapplek (aankomst circa 15.00 uur). De tours, gastlezing en de lunch worden (gratis) aangeboden door Vereniging Circulair Friesland en Nordwin College (RIF Bioabased).

 Aanmelden
Meedoen aan een van de Tours Circulair? Meld je aan via deze link of via de events op de website van Circulair Friesland: www.circulairfriesland.frl. Je ontvangt dan per e-mail nadere informatie over het programma van jouw Tour Circulair.

Gegevens

Datum:
februari 6
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Biosintrum