Ga direct naar inhoud
meer info
Benieuwd wat wij organiseren in de "Week van de Circulaire Economie" ?
Bekijk onze agenda

Nieuws

20 jan. 2023

Documentaire 'Holy Shit' in de Kanselarij in Leeuwarden tijdens de Week van de Circulaire Economie

De langverwachte documentaire, over hoe poep en plas de wereld kan voeden, is op 8 februari, in de week van de Circulaire Economie, te zien in De Kanselarij in Leeuwarden bij De Uitkijkers. Naderhand gaan we in gesprek met Yanna Hoek (maker) en Pieter van der Valk (boer).

SHIT SHOW | Foto: Fides Lapidaire
SHIT SHOW | Foto: Fides Lapidaire

De documentaire waar twee jaar aan gewerkt is, onderzoekt het potentieel van menselijke poep en plas. De docu volgt het proces van poep tot broodje en spreekt met vooraanstaande biologen, ecologen, en politici (zoals Louise Vet, Sander Mager en Tjeerd de Groot) om erachter te komen wat er voor nodig is om de voedselkringloop te sluiten. Het geeft inzicht over hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt. Van taboes tot wet en regelgeving. Alle aspecten van dit complexe maar fascinerende onderwerp komen aan bod en geven genoeg ‘poop for thought’.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deuitkijkers.nl, inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur in De Kanselarij in Leeuwarden.