Ga direct naar inhoud

Nieuws

3 jun. 2024 Project Paludi & Markt

We nodigen je uit voor de GREEN BUSINESS CHALLENGE | 13 juni a.s.

Green Bussiness Challenge brengt in de BioBizz Hub in Balk opkomend talent samen met het Noordelijke bedrijfsleven rondom de Biobased economie. Namens het project; Paludi & Markt waar het Biosintrum projectpartner van is, is er een challenge ingebracht. Internationale studenten werken in een 3-daagse hackathon als Business Developers aan deze challenge.


biosintrum
Green Business Challenge | Biobased editie

Internationale studenten hebben in een 3-daagse hackathon als Business Developers gewerkt aan actuele vraagstukken van o.a. het Biosintrum en presenteren hun oplossingen.

Op donderdag 13 juni a.s. vindt van 14:00 tot 17:00 het event plaats in de BioBizz Hub, georganiseerd door de Green Business Challenge. De reden is tweeledig; mensen verder inspireren om te werken aan een biobased economie en talent dat in de regio wordt opgeleid ook behouden door ze te verbinden aan het bedrijfsleven. De overgang naar een groene economie is een van de grootste van deze tijd en een belangrijk keerpunt in hoe we omgaan met de hulpbronnen van onze planeet. Het vraagt om een herziening van onze afhankelijkheid van traditionele materialen en het pleiten voor een duurzame benadering van organische hulpbronnen, innovatieve biotechnologieën en groene bedrijfsmodellen. Om tot resultaten te komen hebben we de beste ideeën en de slimste mensen nodig! Tijdens het Biobased Event ontmoeten voorlopers in deze transitie elkaar en raken bezoekers geïnspireerd. Hoe dat gebeurt?

Head of Research and Development van Paques Jaap Vogelaar is keynote spreker, internationale studententeams pitchen innovatieve ideeën en koplopers binnen de Noordelijke groene economie zijn aanwezig.

Dus wordt geïnspireerd en maak kennis met partners van de drie noordelijke provincies, Paques, Innodeen, Paludi & Markt, Biosintrum, NHL Stenden, Hanze, Hoghschule Emden-Leer, Rijksuniversiteit Groningen, Bio Cooperative, 3N Kompetenzzentrum, Gemeente Emmen, VEPA, Taem.io, Pouw Rent en meer.

biosintrum