Biosintrum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Over ons

Innovatie

Eind 2017 startte de bouw van een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Een blikvanger die de ambities van de gemeente Ooststellingwerf op het gebied van de biobased economy zichtbaar maakt. De vloeren zijn gemaakt van marmoleum van cacaoschillen. In de wanden is denim van oude spijkerbroeken verwerkt. En er is duurzaam ontwikkeld Accoya-hout toegepast. Ook het interieur wordt biobased gemaakt; van natuurlijke materialen, misschien wel van de bladeren van lisdodde.

Ontmoetingsplek

Vergaderen

Symposia

Duurzaamheid

Restaurant

tekst...

Sinds

% BREEAM

..tekst..

innovatie

Multifunctioneel en duurzaam

Het Biosintrum heeft een bijzondere Y-vorm, met drie vleugels die uitkomen op een atrium in het hart van het gebouw. Een vormgeving die optimaal gebruik maakt van het licht en de warmte van de zon. Het gebouw van 1.000 vierkante meter vloeroppervlak zit boordevol innovatieve systemen en toepassingen op het gebied van verwarmen, ventileren en isoleren om zo duurzaam mogelijk te kunnen functioneren. Partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid maken volop gebruik van de congreszaal, kantoren, studieplekken, vergaderruimtes, de collegezaal, flexwerkplekken en het laboratorium.

tekst

tekst

certificaat

BREEAM outstanding keurmerk

De architecten van Paul de Ruiter Architects hebben de lat hoog gelegd met dit BREEAM Outstanding-project: de hoogst haalbare ranking in duurzaamheid qua constructie en gebruik van een gebouw volgens het keurmerk BREAAM. Het gebouw bestaat voor 80 procent uit biobased producten. Het gebruikte hout is van bomen die ongeveer dertig jaar oud zijn. Het uitgangspunt is dat het hout ook minstens zo lang meegaat. Het Biosintrum is begin 2019 opgeleverd.

tekst

tekst

tekst