Homerecreatie en toerismeStudenten aan het roer in project Proef Lokaal

Studenten aan het roer in project Proef Lokaal

Studenten Proef Lokaal

In mei is het biobased project gestart: Proef Lokaal. Studenten van Hogere Hotelschool Stenden zullen in samenwerking met lokale restaurateurs Het Volle Leven, Het Wittehuis, Lunia, Hof van Oldeberkoop, Boszicht en Eten en Drinken Le Coq en de gemeente onderzoeken op welke manier er meer gebruik kan worden gemaakt van lokaal geproduceerd voedsel. Wij stellen de young professionals van Stenden graag aan u voor

V.l.n.r.: Berend Lunenborg, Myra van den Bremer en Darlene Schwabroch

Berend Lunenborg:
“Ik ben als afstudeerstudent van de opleiding logistiek & economie betrokken bij het inkoopgedeelte van het project. Ik doe onderzoek naar de mogelijkheden van het gebruik van lokale voedselproducten bij restaurants. Als logistiek student richt ik mij dan ook voornamelijk op het inkoop- en distributieproces. In samenwerking met Darlene Schwabroch is er een database opgezet met daarin producenten die mogelijk geschikt zijn als potentiele leveranciers. Ook heb ik samen met Darlene een kalender ontwikkeld. De kalender geeft de restaurateurs inzicht in wat voor producten er per maand beschikbaar zijn in een straal van 75 kilometer van Oosterwolde. Het doel van mijn onderzoek is om de lokale voedselketen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten”.

Myra van den Bremer:
“Mijn onderzoek is gericht op de gasten van restaurants in Ooststellingwerf. Er wordt onderzocht wat het begrip van huidige en potentiële gasten is van een lokaal gerecht. Daarnaast spelen motiverende, demografische en psychologische factoren een rol bij de keuze van een gerecht bereidt met streekproducten. Voor het analyseren van deze factoren wordt onder andere gemeten in hoeverre gasten in Ooststellingwerf een aversie hebben voor onbekend voedsel. Met behulp van de resultaten zal advies worden gegeven aan de restaurateurs hoe zij het aanbod van gerechten bereiden met streekproducten op de menukaart kunnen matchen met de wens van de gast.

Darlene Schwabroch:
De rol van “vliegende keep” is voor Darlene. Zij helpt binnen het project waar zij maar kan en haar studie dat toelaat. Darlene is namelijk zo enthousiast en eager dat zij deze rol naast haar eigen college’s, stages en projecten oppakt.