Ga direct naar inhoud
meer info
Op 15 mei om 19.30 organiseert het IVN een lezing over : Klimaatverandering, en de invloed op vlinders en libellen
Klik hier voor meer informatie

Agenda

Compose It / Innovatiecafé

14.30 – 18.00 uur

De Compose It Innovatiecafés zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in composieten en een bijdrage wil leveren aan de materialentransitie.

Compose It draagt bij aan de materialentransitie door het gebruik van duurzame composieten te stimuleren en aan te jagen. Dit doen we door partijen met elkaar te verbinden en projectideeën te generen en tot uitvoering te brengen.

Omdat composietinnovaties vaak een relatief laag Technology Readiness Level (TRL) hebben, moet er nog flink gepionierd worden. Ondanks dat er steeds meer bekend is over de eigenschappen en toepassingen van composieten, is er ook nog veel onbekend en dat betekent dat er nog veel vragen zijn. Bij bedrijven die een product (willen) aanbieden, maar ook bij potentiële afnemers. Het Compose It Innovatiecafé is dé plek waar deze vragen gesteld worden en waar in gezamenlijkheid naar antwoorden wordt gezocht!

Wat gaan we doen?
Tijdens de Innovatiecafés krijgen twee partijen uit het Compose It netwerk de gelegenheid om een korte presentatie te geven en een vraag in te brengen. Op dinsdag 28 maart brengen Recell en Miedema Bouwmaterialen hun vraag in.

Recell wint cellulose uit onbenutte, complexe reststromen en geeft de herwonnen cellulose unieke product eigenschappen mee. Deze nieuwe generatie noemen we Recell en het levert de laagst mogelijke CO2-footprint en verhandelbare CO2-certificaten op. Recell vergroot dan ook de concurrentiekracht van haar huidige en toekomstige klanten.

Miedema Bouwmaterialen is totaalleverancier voor de bouw en aannemerij in Noord-Nederland. Ze leveren hout en plaatmateriaal, ruw- en afbouwmaterialen en ijzerwaren.

Na de korte presentaties splitst de groep zich op in kleine discussietafels waar de vragen behandeld worden. De tafels worden geleid door een discussieleider, die tijdens een wrap-up plenair terugkoppelt wat er opgehaald is. De opvolging wordt gedaan door het Compose It team waarbij het leggen van verbindingen centraal staat.

Voor wie?
De Compose It Innovatiecafés zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in composieten en een bijdrage wil leveren aan de materialentransitie. Door de open en informele sfeer stimuleren we ontmoetingen en onverwachte samenwerking. De kracht van het initiatief ligt in de aanwezigheid van partijen vanuit zowel bedrijfsleven, kennisinstellingen als overheden. Juist door vraagstukken multidisciplinair te benaderen, komen we tot betere antwoorden.