Ga direct naar inhoud
meer info
Op 15 mei om 19.30 organiseert het IVN een lezing over : Klimaatverandering, en de invloed op vlinders en libellen
Klik hier voor meer informatie

Agenda

Roadshow | Universiteit van het Noorden

14:30-17:00

Bodemvitaliteit en haar relatie tot duurzame voeding

De eerste roadshow van de Universiteit van het Noorden van dit jaar komt eraan en staat in het teken van bodemvitaliteit en haar relatie tot duurzame voeding. De roadshow wordt op 10 april gehouden bij het kloppende hart van de biobased economy in Friesland; het Biosintrum in Oosterwolde.

Bodemvitaliteit en duurzame voeding staan hoog op de agenda van agrariërs, politici, overheden, bedrijven in de voedselketen, natuurorganisaties én de onderwijs- en kennisinstellingen. Niet gek, als je bedenkt dat een vitale bodem de basis vormt voor een veilige en gezonde samenleving. Een vitale bodem huisvest namelijk biodiversiteit, bergt water en draagt bij aan een beter klimaat door de opslag van CO2. Bovendien is een vitale bodem cruciaal voor het verbouwen van gevarieerde en gezonde voeding.

Hoog tijd dus voor een roadshow over dit onderwerp.

De rol van onderwijs- en kennisinstellingen in de keten

In de roadshow ‘Van vitale bodem tot gezonde mens’ van 10 april (van 15.00 tot 17.00 uur) maken we een reis van bodem tot bord en laten we je zien hoe we ons als onderwijs- en kennisinstellingen, in samenwerking met onze partners in de regio, sterk maken voor een vitale bodem, duurzame voedselvoorziening en een gezonde samenleving.

Programma

14.30 – 15.00: Inloop

15.00 – 15.10: Welkom door programmamanager Universiteit van het Noorden, Nancy Huttenga

15.10 – 15.40: Een vitale bodem als basis voor een gezonde samenleving, door Emiel Elferink, Lector Duurzaam Bodembeheer bij Van Hall Larenstein

15.40 – 16.10: De eiwittransitie en humane gezondheid, door Martina Sura, Lector Eiwittransitie bij Van Hall Larenstein

16.10 – 16.30: Opleiden voor een gezonde regio, Alexandra Da Costa Rodrigues Alves en studenten, van de fonkelnieuwe Master Duurzame en Gezonde Voeding van de Hanze.

16.30 – 17.30: Borrel