Ga direct naar inhoud
meer info
Op 15 mei om 19.30 organiseert het IVN een lezing over : Klimaatverandering, en de invloed op vlinders en libellen
Klik hier voor meer informatie

Nieuws

31 okt. 2022

DutchDesignWeek '22--> SHITSHOW

Tijdens de DutchDesignWeek waren wij onderdeel van de SHITSHOW. Op de SHITSHOW brengen we de voedselkringloop tot leven van kont tot mond. Waarom verspillen we nutriënten die een bodem kunnen voeden?

biosintrum
opstelling DDW

Let's give a shit!

De SHITSHOW is een tentoonstelling die de bezoekers meeneemt op een reis van kont naar mond. Een collectie aan ontwerpers die zich bezig houden met de grote shitvragen leiden je langs alle stappen die nodig zijn om de voedselkringloop te sluiten. De SHITSHOW trok veel aandacht de gehele week en werd dan ook geselecteerd door de VPRO voor de top10 must see tijdens de DDW. 

Wat hebben wij hier staan? Je raadt het misschien al maar wij hebben een Mesokosmos met alle sensoren naar de DutchDesignWeek gebracht om meer te laten zien wat wij als Biosintrum en het Leer- en Kenniscentrum bodem doen. Zo hebben wij ook een tablet op de kosmos geplaatst waar de bezoekers de bloeddruk en hartslag van de bodem konden zien.

biosintrum
Mesokosmos op de DDW is het bodemprofiel van boer Kees Lagerweg (Olterterp) en betreft een gooreerdgrond waar nu Engels raaigras groeit.