Ga direct naar inhoud

Nieuws

14 nov. 2023

HanzePro cursus Circulair Bouwen bezoekt Biosintrum

Op vrijdag 1 december komt een groep deelnemers van de HanzePro cursus Circulair Bouwen weer op bezoek bij Biosintrum.

Petra Boorsma geeft uitleg over Biobased bouwmaterialen | foto: HanzePro
Petra Boorsma geeft uitleg over Biobased bouwmaterialen | foto: HanzePro

Op vrijdag 1 december komt een groep deelnemers van de HanzePro cursus Circulair Bouwen weer op bezoek bij Biosintrum. Het bezoek aan het kenniscentrum is een van de vaste onderdelen van de cursus. Deze cursus gaat in op de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van grondstoffen en klimaat. Het is praktisch ingestoken met veel gebruik van actuele kennis en inzichten uit circulaire projecten in bouw en infra. Als deelnemer werk je aan een praktijkcase voor je eigen organisatie of een project in de bouw en infra. In deze case worden de aangereikte principes en inzichten toegepast. Hier wordt de basis gelegd om in 2030 de helft minder primaire grondstoffen te gebruiken in de gekozen projecten, en om in 2050 volledig circulair te werken. 

In het Biosintrum wordt een rondleiding verzorgd en krijgen de cursisten een gastcollege over biobased en circulair bouwen in de praktijk.HanzePro cursus Circulair Bouwen - nieuwe groep start in februari

Vrijdag 2 februari 2024

Op vrijdag 2 februari 2024 start er weer een nieuwe groep met de cursus Circulair Bouwen van HanzePro en daarvoor kun je je nog aanmelden. Het bezoek aan Biosintrum is een van de vaste onderdelen van de cursus. Deze cursus gaat in op de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van grondstoffen en klimaat. Het is praktisch ingestoken met veel gebruik van actuele kennis en inzichten uit circulaire projecten in bouw en infra. Als deelnemer werk je aan een praktijkcase voor je eigen organisatie of een project in de bouw en infra. In deze case worden de aangereikte principes en inzichten toegepast. Hier wordt de basis gelegd om in 2030 de helft minder primaire grondstoffen te gebruiken in de gekozen projecten, en om in 2050 volledig circulair te werken.