Ga direct naar inhoud
meer info
UITNODIGING | 27 AUGUSTUS AS | DEMOAVOND STROKENTEELT IN ENGWIERUM
Boer Botmas verteld waarom hij aan regeneratieve landbouw doet en wat het hem oplevert.

Nieuws

3 apr. 2023

Marktontmoetingsdag voor ondernemers

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland verwelkomden woensdag 29 maart bijna 120 deelnemers tijdens de eerste marktontmoetingsdag in het Biosintrum.

marktontmoetingsdag Biosintrum 29 maart
Marktontmoetingsdag Biosintrum | sneakpeek collegezaal | foto: Joyce Voskamp


Tekst: Niek van Duijvenvoorde (student Firda):

Op woensdag 29 maart jl., kwamen ondernemers en leden van de gemeente Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland langs in ons Biosintrum voor de marktontmoetingsdag voor ondernemers. Het doel van deze dag was dat ondernemers zo in beeld konden komen met hun producten en/of diensten bij de gemeente.

Tijdens deze middag werd er kennis gemaakt met medewerkers van de gemeente die diensten en goederen inkopen. Het programma stond in het teken van duurzaamheid. De middag werd geopend door dagvoorzitter Karin Andela. Alle mensen die er waren hadden een naamplaatje met een kleur op hun borst die hun werk vertegenwoordigden: groen waren Ondernemers en belangstellenden van andere organisaties en blauw vertegenwoordigden medewerkers van de OWO-gemeenten (Gemeente Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf).

De eerste lezing werd verzorgd door Sandra Hap- een van de grote aanjagers op het gebied van biobased materialen in de bouw. Een zogenaamde circulair hero. Ze vertelde over de noodzaak om anders in te kopen. Daarmee wordt bedoeld dat er meer biobased en circulair gebouwd moet worden. Ook vertelde ze de zaal om niet meer projectmatig te bouwen maar langere samenwerkingen aan te gaan, om financiers vooraf te betrekken.

Hierna kwam er een interactie tussen het publiek en drie wethouders. Dat waren Rob Jonkman, Jan van Weperen en Roelof-Teun Hoen. Aan de hand van twee stellingen kwam het publiek in discussie met elkaar en met de wethouders. Door het verschil in mening kwamen er mooie discussies tot stand. De wethouders waren het dan ook unaniem eens dat deze discussies vaker moeten plaatsvinden.

Als laatste lezing was Liesbeth Schievink aan de beurt. De mede-eigenaar van het bedrijf TONN- een bedrijf wat onder andere groene parkeerplaatsen levert aan gemeenten, vertelde over haar bedrijf en de ambitie van TONN. Haar laatste boodschap was: "Verbeter de wereld".

Hierna begon de ondernemersmarkt. Het was tijd voor de ondernemers om te netwerken met de gemeenten en met elkaar. (Bijna) alle bedrijven hadden een eigen tafel gekregen waarop hun producten waren te vinden. De ondernemers waren het erover eens dat er meer van deze dagen georganiseerd moeten worden, zodat je met elkaar en de gemeenten in gesprek kan komen.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij er lokale hapjes werden geserveerd. Mede door het livemuziek kwam er een leuke sfeer in het gebouw.

De marktontmoetingsdag voor ondernemers in het Biosintrum was een groot succes. Er werden nieuwe contacten gelegd tussen ondernemers en de gemeente, en waarbij duurzaamheid centraal stond. De ondernemersmarkt gaf deelnemers de kans om te netwerken en producten te tonen. Een geslaagde dag voor alle aanwezigen.

Studenten Marit Post en Desiree Schouten maakten als opdracht onderstaande film