Ga direct naar inhoud
meer info
UITNODIGING | 27 AUGUSTUS AS | DEMOAVOND STROKENTEELT IN ENGWIERUM
Boer Botmas verteld waarom hij aan regeneratieve landbouw doet en wat het hem oplevert.

Nieuws

25 jun. 2024

Techniek op z'n Kop

Op vrijdag 14 juni kwamen er verschillende scholen uit de gemeente Ooststellingwerf op bezoek in het Biosintrum. Voor de derde keer vond er namelijk de expositie van Techniek op z’n kop plaats.

Leerlingen van OBS de Buttinga
Leerlingen van OBS de Buttinga | Foto: Desiree Schouten

Verschillende basisscholieren en leerlingen van het Stellingwerf College hebben het afgelopen schooljaar gewerkt aan dit project. Het thema was dit jaar Energie en Landschap. De focus werd hierbij gelegd op energie in het landschap, maar ook op de handelingen die de mens met het landschap doet om energie op te wekken.

Als eerst kwamen groep 1&2 van de Mandebrink uit Appelscha langs om alles te bekijken, de leerlingen deden allemaal heel fanatiek mee met de speurtocht en waren erg enthousiast. Vervolgens kwamen vanuit Oosterwolde OBS de Buttingaschool ,OBS de Toekan en leerlingen van het Stellingwerfcollege. Al met al een erg geslaagde dag!

De manier van werken tijdens dit project is uniek in Nederland: het gaat hierbij namelijk om een doorlopende leerlijn van het primair en voortgezet onderwijs naar het mbo. Mbo-studenten van Firda uit Drachten hebben de expositie vormgegeven.

Tekst: Desiree Schouten

biosintrum
Kijken in de ruimte | Techniek op z'n Kop | Foto: Desiree Schouten