Ga direct naar inhoud
meer info
UITNODIGING | 27 AUGUSTUS AS | DEMOAVOND STROKENTEELT IN ENGWIERUM
Boer Botmas verteld waarom hij aan regeneratieve landbouw doet en wat het hem oplevert.

Nieuws

25 apr. 2024

Terugblik op de Kruiwagenmars

Tijdens de dag van de aarde mochten wij meelopen met de kruiwagen mars in Leeuwarden.

biosintrum
Kruiwagenmars 22 april 2024 | Studenten Aeres | Foto: Desiree Schouten

Op maandag 22 april vond de Kruiwagenmars plaats, deze werd georganiseerd door onderwijsinstellingen Van Hall Larenstein en Aeres.

De start van de mars was bij Aeres en vanaf daar liepen we naar het verzorgingstehuis Abbingahiem, vervolgens liepen we door naar het MCL. We liepen mee met deze mars omdat preventie een grote rol speelt in het terugdringen van de zorgkosten. Artsen schatten dat 60% van de medicijnen niet nodig is als je gezonde voeding van een gezonde bodem eet. Doordat we met deze mars meelopen willen we hier graag meer aandacht voor vragen. De vmbo-klas van het Aeres vinden dit ook erg belangrijk en liepen daarom ook mee met de mars.

Toen we aankwamen bij het Abbingahiem hebben we het manifest en de appels overhandigd. Toen liepen we door naar het MCL, hier hebben we ook aan hun het manifest en de appels overhandigd. Aan het einde van de mars hebben de leerlingen nog les gehad over het bodem/water leven. De leerlingen mochten het bodem/water leven zelf zoeken in een bak modder en in een bak water, vervolgens werd er door 3 MBO studenten verteld wat voor soorten het waren er waar ze goed voor zijn.

an apple a day keeps the doctor away!