Ga direct naar inhoud
meer info
Uitnodiging: woensdag 13 maart | Biodiversiteit middag: Hoe kan ik voor een biodiverse omgeving creëren?
klik hier voor het programma en kosteloos inschrijven!

Nieuws

24 nov. 2022

Winnaar: ' Ecomunitypark is het meest Klimaatadaptieve en Natuurinclusieve bedrijventerrein van Nederland 2022!

Yes!! Vandaag is het Ecomunitypark waar het Biosintrum onderdeel van is, verkozen tot het meest Klimaatadaptieve en Natuurinclusieve bedrijventerrein van Nederland 2022 😁 !
Petra Boorsma en Anne Jan Zwart ontvingen vandaag op Papendal de prijs! Wat een fantastische erkenning.


Winnaar klimaatadaptieve bedrijventerrein 2022
Petra Boorsma en Anne Jan Zwart tijdens de uitreiking van de prijs meest Klimaatadaptieve bedrijventerrein van Nederland | Foto: Clok

Artikel van Clok
Bedrijventerreinen zijn onmisbaar voor een goede lokale economie. Eén derde van de beroepsbevolking is er werkzaam en maar liefst 40% van de totale inkomsten wordt hier verdiend. Het is van belang dat bedrijventerreinen zich klaarmaken voor de toekomst, aldus juryvoorzitter Freya Macke (Samen Klimaatbestendig): ‘Klimaatadaptatie is een puur economische noodzaak, ook vanwege het personeelsgebrek: mensen willen een aantrekkelijke werkplek. Alle genomineerde bedrijventerreinen, Novio Tech Campus Nijmegen, Ecomunitypark Oosterwolde en Trade Port Venlo, zijn al goed op weg naar het ‘ideale plaatje’, met veel inspirerende voorbeelden.’

De jury bestond uit Freya Macke, Edwin van der Strate, Roeland Tameling en Jelle de Jong.

Na een lang beraad is de jury overeengekomen om Ecomunitypark Oosterwolde te benoemen tot Meest Klimaatadaptieve en Natuur­inclusieve bedrijventerrein van Nederland 2022! Anne Jan Zwart en Petra Boorsma namen de prijs in ontvangst, onder applaus van de aanwezigen en meegekomen supporters.

Stichting CLOK organiseert deze verkiezing in samenwerking met NL Greenlabel, Next2Company, Tauw, IVN, Arcadis en Acquire (mede mogelijk gemaakt door RVO/DuurzaamDoor)

Uitreiking Papendal | Foto: Clok
Uitreiking Papendal | Foto: Clok